Wellness
Wellness
     
Elérhetőség

     
Linkek
     

Fogyókúrázók Csapata

Hozd létre a saját névjegyed

     
Cellulitisz nélkül...
Cellulitisz nélkül... : A cellulit külső-belső kezelése

A cellulit külső-belső kezelése

Fontos mindekettő, hiszen kiegészítik egymást!

A cellulit külső-belső kezelése
( Fittség.hu )
Fontos mindekettő, hiszen kiegészítik egymást!

A narancsbőr külső kezelése
Kontúrfáslizás

A narancsbőr egyik külsőleg alkalmazható kezelési módja a kontúrfáslizás. Az eljárás során mélytengeri iszapba áztatott fáslit tekernek a problémás területek köré, speciális módszerrel. Eredményes a kerület csökkentésében, a narancsbőr csökkentésében, illetve a bőr feszesítésében.
Nagyon eredményes a test méregtelenítésében. A kezelés után még napokig tisztul a szervezet a mérgező anyagoktól. A kozmetikusok általában több alkalmat ajánlanak: a bőr állapotától függően két-három alkalom után már látványos változás látható. A kezelések között egy hét pihentetés javallott.

Kontúrfáslizás aromaterápiával

Ezzel a módszerrel könnyedén megvalósítható, hogy kifejezetten a problémás helyekről tűnjenek el a zsírpárnák. A kezelés során erre a célra fejlesztett aromaolajokkal bedörzsölik a testet, majd speciális kezelőanyagokkal átitatott fáslival, szorosan betekercselik azt. A hideg-meleg impulzusok váltakozásán alapul a hatás.

A test az olajok hatására lehűl, majd a hőérzet egyensúlyozásaképp fokozni kezdi az energiafelhasználást. Ez az energiapótlás a felesleges zsírok elégetésével történik. Az olajok elősegítik az anyagcserét. Természetesen a bőrfelszíni elváltozásnak és a probléma jellegének megfelelő olajakat használnak a kozmetikusok.

A tökéletes végeredmény érdekében ultrahanggal is be lehet vinni a bőrfelszínbe a hatóanyagokat, vagy ún. izomstimulálás segítségével, mely a nyirokrendszer működésére is serkentő hatással van.

Ultrahangos kezelés

Ha a narancsbőr mellett a "bricsesz", avagy a lovaglónadrág-szindróma is kialakult a comb két oldalán, a leghatásosabb kezelési módszer az ultrahangos kezelés. Az ultrahangos készülék hősugárzó fejében lévő membrán az elektromos frekvenciát mechanikus rezgéssé alakítja.

Az ultrahang rezgései emberi fül számára érzékelhetetlenek. A kezelt bőrfelület részecskéi átveszik a rezgést, hőt termelnek és a két reakció együtt fejti ki jótékony hatását. A test ultrahangos kezelése során zsírbontó, bőrfeszesítő hatóanyagokkal kenik be a bőrt, így még látványosabb eredményt lehet elérni. Egy-egy ilyen kezelés általában negyed órát vesz igénybe.

A kozmetikusok általában testcsomagolással kombinált eljárást ajánlanak.
Nem ajánlott viszont szív- és érrendszeri zavarok előfordulásakor, illetve reumás, daganatos megbetegedéseknél az alkalmazás.

Karcsúsító csomagolás

Ez a fajta testkezelés a tengeren túlról érkezett és szintén a narancsbőr eltűntetésében, valamint a test formálásában segít. A kezelés hasonló, mint az aromaterápiás testtekercselés, azzal a különbséggel, hogy melltől bokáig tart a fáslizás bőrbarát fóliával és speciális krémmel kenik be alatta a bőr felületét.

A méregtelenítő folyamatok felgyorsulnak, fokozódik a nyirokrendszer működése, feszesedik a bőr, és a zsírszövetek anyagcseréje is intenzívebbé válik. Közel egy óra hosszát tart egy kezelés, mely időtartam alatt takaróba burkolva pihen a kezelt vendég. Nagyjából tíz kezelést javasolnak a kozmetikusok kétnaponta történő ismétléssel, mely mellé tanácsos méregtelenítő kúrát tartani.

Nem ajánlják szív és vérkeringési panaszok, visszér, veseelégtelenség esetén.

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs alkalmazásakor mandzsettákat erősítenek a testre. A mandzsetták egy géphez vannak erősítve, mely levegőt pumpál beléjük, melynek során nyomáshullámok keletkeznek. A hullámok végigfutnak a testen, egészen a derékig. Természetesen szabályozható az erősségük. A kezelések időtartama nagyjából húsz percet vesz igénybe, nagyon jó hatással van a nyirokkeringésre.

Ciklusok

A női szervezet változásait érdemes figyelembe venni egy-egy kúra elkezdésénél. A test kezelését a menstruációt követő második nap után érdemes elkezdeni és a peteérésig folytatni. Ettől az időponttól a szervezet visszatartja a vizet, és a mérleg nyelve akár 2-3 kilóval is feljebb csúszhat. Természetesen ez a menstruáció elmúltával visszaáll.

A narancsbőr belső kezelése

A Lébőjt
A kezdetek kezdetén...

Az ókorban a papokat és papnőket böjtöléssel készítették fel az istenségek megközelítésére. A különböző kultúrákban a haragvó istenségeket térítették jobb belátásra ugyanezzel a módszerrel. Bármely vallásról is legyen szó, szinte mindegyikben fontos szerepet kapott és kap ma is a testi-lelki megtisztulás folyamata.

A keresztények karácsony előtt, advent idején, valamint Krisztus feltámadása előtt 40 napig böjtölnek. Léteznek kifejezetten böjti ételek, mint a korpából készült savanyú leves, de általában főleg kenyeret és zöldséget fogyasztanak ebben az időszakban, és ezeket is legtöbb esetben naponta egyszer.

A zsidó vallásúak gyásznapokon, az engesztelés napján, a hosszú napon, vagy a bűnbánat napján böjtölnek. A szigorú szokás alól csak a gyerekek, a betegek és az idősek kapnak felmentést.

Az iszlám hívei a Ramadán ideje alatt tartják a böjtöt. Kora hajnaltól napestig tilos ételt, italt venni magukhoz, tilos dohányozni és szexuális életet élni.

A gyógyító erő

Minden élőlénynek, beleértve az embert is, szüksége van méregtelenítésre, s a böjt az egyik legősibb és leghatékonyabb öngyógyítási technika, mivel a böjt növeli a szervezet ellenálló képességét, regenerálja az immunrendszert. De nem csak a test, hanem a szellem és a lélek is megtisztul egy ilyen időszak alkalmával.

Az orvosok által is - sokszor egy-egy kezelés kiegészítéseképp - ajánlott kúra gyógyító hatására Otto Buchinger és Franz Xaver Mayr figyelt fel a XX. század elején. Olyan kúrákat fejlesztettek ki, melyek kifejezetten a bélrendszer salaktalanítására alkalmasak, regeneráló hatásúak. A rendszeres böjtölés ellenállóbbá teszi testünket a fertőző betegségekkel, az allergiával szemben, növekszik a teljesítőképességünk.

A léböjt

Alapja a folyadékbevitel, illetve a szilárd ételekről és az élvezeti cikkekről való lemondás. Nem éhezés, vagy koplalás! A folyadékok közül a hígított gyümölcs- és zöldséglevek (legjobb a frissen facsart), az ásványvizek, illetve a gyógyteák ajánlottak. A méregtelenítést masszázzsal, szaunázással, sporttal még fokozottabbá lehet tenni.

Ha van rá mód, ilyenkor kerülni kell a társaságot, a barátokat, hiszen nagy a csáberő, hogy megszakítsuk a kúrát. Helyette alvással, meditációval, relaxációval érdemes tölteni az időt. Így a lélek is megtisztul a mindennapok információáradatától. Legoptimálisabb, ha egy ilyen kúra idejére szabadságra tud menni az ember, olyan helyre, ahol semmi nem zavarja a folyamatot. Persze, ha ez nem kivitelezhető, akkor otthon is végezhető. Már több hotel is foglalkozik Magyarországon egészségprogramok szervezésével, így akár szakemberek felügyelete mellett is folytatható a kúra.

A kúra alatt olyan változásokon megy át a szervezet, amely meghatározó lehet a későbbi életmódra. A fel nem használt zsírokat, szénhidrátokat, fehérjéket, salakanyagokat kezdi hasznosítani, égetni a test. Kiürülnek a gyulladásokat okozó anyagok, megnyugszanak a kiválasztó-, emésztőszervek.

Ha először böjtöl

Kezdje egynapos léböjttel! Már ez után is észrevehető a változás: a vizelet, a széklet, a verejték és a lehelet intenzívebb - ne legyünk szerények: bűzösebb - lehet, a nyelven fehér lepedék képződik. Ezek mind a méreganyagok kiválasztásának jelei.

  • Ha van rá lehetősége, szaunázzon, sétáljon, sportoljon, de mindene esetre izzassza magát a böjtnapon legalább egyszer!
  • Próbálja hétvégére időzíteni a böjt kezdetét! Ha az egynaposhoz hozzászoktatta már magát, fokozatosan hozzászoktathatja szervezetét a hosszabb böjtölésre!
  • Legyen fegyelmezett! Próbálja meg kibírni, hiszen nem koplalnia kell, hanem finom gyümölcsleveket, teákat, ásványvizet innia!
  • Ne tévessze szem elől a hármas szabályt, a léböjt három szakaszból áll. Ez a többnapos léböjtre vonatkozik természetesen. A bevezető napokon könnyű ételt fogyaszthat (zöldség, gyümölcs, manna, gabonafélék), de keveset, növelje a folyadékfogyasztást, majd a következő - a böjti napokon - csak folyadékot vegyen magához. A böjt megtörése az utolsó szakasz, amikor szintén a fokozatosságra helyezve a hangsúlyt, de újból jöhetnek a szilárd ételek. Legfontosabb a mérték!
  • Tudatosítsa magában, hogy egészségesebb lesz, mindenképpen jót tesz önmagával, és ne féljen az éhezéstől, hiszen - mint az már többször szóba került - ha éhezik, valamit rosszul csinál!
  • Az bevitt folyadék napi három liternél soha ne legyen kevesebb!
  • Ha többnapos böjtölésre szánja el magát, fontos, hogy naponta többször hideg-meleg vizes fürdőt vegyen, szivaccsal dörzsölje végig a testét módszeresen, a szív felé haladva.
  • A májműködést úgy tudja serkenteni, ha relaxálás, pihenés közben forró vizes palackot helyez fölé.
  • Ha rosszullétet érez, fejfájást, szédülést, segítségére lehet a kálium, a magnézium, illetve a szőlőcukor.

Akinek nem ajánlott

-Várandós és szoptatós kismamáknak
-Időseknek, kisgyerekeknek
-Belső szervi panaszokkal rendelkező betegeknek
-Menzesz ideje alatt
-Gyógykezelés alatt állóknak (ha van orvosi felügyelet, és az orvos elrendeli, akkor ez persze kivétel)

Forrás: Ma


     

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 

 LinkPlacc

Keresned sem kell!

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!