Wellness
Wellness
     
Elérhetőség

     
Linkek
     

Fogyókúrázók Csapata

Hozd létre a saját névjegyed

     
Gyógyvizek
Gyógyvizek : Eger város fürdői

Eger város fürdői

  2011.04.26. 10:13


Eger város fürdői

Az egri fürdők történetének kétségtelenül legérdekesebb és legjelentősebb korszaka a török hódoltság alatti felvirágzása volt.

A város 1596-os oszmán kézre kerülése utáni esztendők egy rendkívül fejlett, sajátságos török fürdőkultúra egri kibontakozását eredményezték, mely - mint ahogy azt az alábbi, 1791-ből származó szemelvény is bizonyítja - az elkövetkező századokban is fennmaradt.


"... a Város Tanácsa és Bírója ... a Népnek azt kihirdette és parancsolatban is ki adta ..., hogy senki mezítelen a külső Fördőben ne Förödjön, az Leányok vagy Asszonyok a Legényekkel vagy Férfiakkal egyvelegest ne Förödjenek, akik Förödnek, minden becsülettel, botránkozás nélkül tegyék. A Fehér Személyek különössen Förödjenek, vagy más Csapatban, egyedül a Legények vagy a Férfiak. Az belső vagy Garasos Fördőben levőknek semmi alkalmatlanságot ne szerezzenek.

Tíz óra után a Fördőben senki se találtasson, mert külömben 24 pálca vagy korbács ütéseket fognak a piacon Szenvedni ..."

VÁROSI TERMÁLFÜRDŐ ÉS ÉLMÉNYFÜRDŐ

Eger, Petőfi tér 2.
Tel: 36/411-699, 412-202

Egri Termálfürdő

A Termálfürdő Eger belvárosában található mintegy 5 hektár területen egyedülálló természeti környezetben.

A fürdőkultúra komoly történelmi hagyományokkal rendelkezik, már a törökök is éltek a hódoltság idején az itteni gyógyvizek adta lehetőségekkel.

 

A fürdő hét medencéjéből négyet gyógyvízzel töltenek, melyből kétféle minőséggel rendelkeznek.

Az egyik a fürdő környékén feltörő langyos vizű forrásokból fakadó, 28 - 29 °C-os radongáztartalmú,

a másik a 47 °C-os kénes kalciumhidrogénkarbonátos gyógyvíz.

Ezt a fürdőbe csővezetéken szállítják és 1.200 - 1.600 méter mély kutakból nyerik.

Ezek a vizek elsősorban a reumás betegségek kezelésében játszanak fontos szerepet.


Az 1998 - 2002 között végrehajtott fejlesztések eredményeként új 50 m-es úszómedence, gyermek élmény medence és felnőtt nyitott-fedett élménymedence létesült. Az egész évben folyamatosan üzemelő létesítményben 16 féle élményelem szolgálja a vendégek egészséges szórakozási igényeiknek kielégítését.
A fürdőbe látogatók botanikai ritkaságok, művészi alkotások egész tárházát találhatják.

     

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 

 LinkPlacc

Keresned sem kell!

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |