Wellness
Wellness
     
Elérhetőség

     
Linkek
     

Fogyókúrázók Csapata

Hozd létre a saját névjegyed

     
Gyógyvizek
Gyógyvizek : Eger város fürdői

Eger város fürdői

  2011.04.26. 10:13


Eger város fürdői

Az egri fürdők történetének kétségtelenül legérdekesebb és legjelentősebb korszaka a török hódoltság alatti felvirágzása volt.

A város 1596-os oszmán kézre kerülése utáni esztendők egy rendkívül fejlett, sajátságos török fürdőkultúra egri kibontakozását eredményezték, mely - mint ahogy azt az alábbi, 1791-ből származó szemelvény is bizonyítja - az elkövetkező századokban is fennmaradt.


"... a Város Tanácsa és Bírója ... a Népnek azt kihirdette és parancsolatban is ki adta ..., hogy senki mezítelen a külső Fördőben ne Förödjön, az Leányok vagy Asszonyok a Legényekkel vagy Férfiakkal egyvelegest ne Förödjenek, akik Förödnek, minden becsülettel, botránkozás nélkül tegyék. A Fehér Személyek különössen Förödjenek, vagy más Csapatban, egyedül a Legények vagy a Férfiak. Az belső vagy Garasos Fördőben levőknek semmi alkalmatlanságot ne szerezzenek.

Tíz óra után a Fördőben senki se találtasson, mert külömben 24 pálca vagy korbács ütéseket fognak a piacon Szenvedni ..."

VÁROSI TERMÁLFÜRDŐ ÉS ÉLMÉNYFÜRDŐ

Eger, Petőfi tér 2.
Tel: 36/411-699, 412-202

Egri Termálfürdő

A Termálfürdő Eger belvárosában található mintegy 5 hektár területen egyedülálló természeti környezetben.

A fürdőkultúra komoly történelmi hagyományokkal rendelkezik, már a törökök is éltek a hódoltság idején az itteni gyógyvizek adta lehetőségekkel.

 

A fürdő hét medencéjéből négyet gyógyvízzel töltenek, melyből kétféle minőséggel rendelkeznek.

Az egyik a fürdő környékén feltörő langyos vizű forrásokból fakadó, 28 - 29 °C-os radongáztartalmú,

a másik a 47 °C-os kénes kalciumhidrogénkarbonátos gyógyvíz.

Ezt a fürdőbe csővezetéken szállítják és 1.200 - 1.600 méter mély kutakból nyerik.

Ezek a vizek elsősorban a reumás betegségek kezelésében játszanak fontos szerepet.


Az 1998 - 2002 között végrehajtott fejlesztések eredményeként új 50 m-es úszómedence, gyermek élmény medence és felnőtt nyitott-fedett élménymedence létesült. Az egész évben folyamatosan üzemelő létesítményben 16 féle élményelem szolgálja a vendégek egészséges szórakozási igényeiknek kielégítését.
A fürdőbe látogatók botanikai ritkaságok, művészi alkotások egész tárházát találhatják.

     

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 

 LinkPlacc

Keresned sem kell!

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!