|
Pontozsos dita
Kedves olvasnk kldte be az albbi ditt, hasznljtok egszsggel !
Reggeli:1 kis cssze kukoricapehely(2 pont), 1 bann(2 pont), 1 pohr joghurt(2 pont) - sszesen 6 pont
Ebd:Szilvs trfelfjt 4 SZEMLYRE:300g sovny tr, 2 ek. margarin, 3 tojs, 100 g cukor, 120 g bzadara, 1/2 csomag stpor, 500 g szilva, 1/4 l tej - A trt, margarint, tojsok srgjt, cukrot s a bzadart jl elkeverjk, a tojsfehrjket habb verve a trs masszhoz adjuk, beletesszk a stport is, belekeverjk vatosan a kimagozott szilvkat. A masszt stformba ntjk s elmelegtett stben kzepes hfokon 40 percig stjk. - sszesen 11 pont
Vacsora:Saltatl friss sajttal:kl. leveles saltk, 1 nagy paradicsom, hagymakarikk(0 pont), 1tk. olaj(1 pont), 100 g friss sajt(10% zsr/sz.a.)(2 pont), 1 teljes kirls pksti(2 pont) - sszesen 5 pont Kzbeni tkezsek:1 teljse kirls pksti(2 pont), 100 g friss sajt(2 pont), 1 alma(1 pont), 200 g koktl paradicsom (o pont) - sszesen 5 pont
Napi sszpont:27
Reggeli:1 narancs(1 pont), 1 szelet barna kenyr(2 pont), 1 kockasajt(15%)(2 pont), 1/4 l tej(0,5%) kvhoz vagy tehoz(2 pont) - sszesen 7 pont
Ebd:Rizses hs 4 szemlyre - 400 g hagyma, 4 tk. nvnyi olaj, 480 g pulykahs, rlt pirospaprika, 150 g rizs(szrazon), 200 g paradicsom, fokhagymapor, 2 leveskocka+salta egy tk. olajjal.A hagymt finomra vgva olajban megpirtjuk,a hst hozzadva mg pirtjuk, meghintjk a paprikval, vzzel felntjk, hozzadjuk a rizst, a paradicsomot s a fokhagymaport s a leveskockval fszerezzk, 20 percig proljuk s a maradk nedvessget nayg lngon elfzzk. - sszesen 7 pont
Vacsora:Krztt - 100g zsrszegny tr(10%)(2,5 pont), 5 ek. tejfl(5pont)(igny szerint nvelhetjk v. cskkenthetjk a mennyisget),s, paprikapor, 1 kis hagyma, metlhagyma(0 pont)+ 1 barna pkstemny(2 pont), 2 paradicsom(0 pont) - sszesen 9 s 1/2 pont
Kzbeni tkezsek:1 kis tlka pattogatott kukorica(1 pont),1 alma(1 pont), 15 db ssperec(1 pont), 200 g nyers zldsg(0pont) - sszesen 5 pont
Az egsz napi tkezs rtke 26,5 pont
Reggeli:1 tojs(2 pont), 1 pksti(2 pont), 1 tk. margarin(1 pont), 1/4 l narancsl, cukrozatlan(2 pont) - sszesen 7 pont
Ebd:Grg spentos rtes - hozzvalk 4 adaghoz:2 nagy paradicsom kockra vgva, 600 g mlyhttt spent, 2 tk. vaj, 1 hagyma finomra aprtva, 200 g juhsajt kockzva, 200 g gomba szeletelve, 1 cs. rtestszta, s, bors, fokhagyma.Elksztse: A hagymt 1 tk. vajon megfuttatjuk, a spentot s a gombt hozztesszk s megpirtjuk. Sval, borssal, fokhagymval zestjk. Alehttt masszhoz hozzkeverjk a sajtot, paradicsomot s az egszet a tsztba tltjk. A tsztt a felolvasztott 1 tk. vajjal megkenjk s stben kb. 200 fokon 30 percig stjk. 1 szelet flbarna kenyeret ehetnk hozz(2 pont) - sszesen 7 pont
Vacsora:1/2 pizza sajttal s paradicsommal(6 pont), vegyes salta 1 tk. olajjal(1 pont), joghurt gymlccsel(1 pohr joghurt, 200 g bogys gymlcs, destszer)(3 pont) - sszesen 10 pont
Kzbeni tkezsek:1 gymlcs tetszs szerint(1 pont), 1 joghuert(1 %)(1 pont), paradicsom, paprika(0 pont)
sszes pont: 27
me egy mintanap:
Reggeli:1 zsemle(2 pont), 1 zsrszegny kockasajt(2 pont),1 gymi(1 pont), 1/4 l tej kvhoz(2 pont) - sszesen 7 pont Ebd:Sonks, zldsges tszta - 250 g szles metlttszta, 2ek. nvnyi olaj, 1 hagyma, 1 fokhagymagerezd, 250 g gomba, 1/2 l zldsgleves, 50 g tejfl, 2 srgarpa, 2 kis cukkini, s, bors, kakukkf, 150 g sovny, ftt sonka. A tsztt ss vzban kifzzk, a hagymt, fokhagymt s a gombt olajon megpirtjuk, a zldsglevest s a tejflt hozzkeverjk, hozz a srgarpa, cukkini, fszerek s 5 perc prols utn ksz. A tsztra rszrjuk a cskokra vgott sonkt s rntjk a ragut. - sszesen 8 pont. Vacsora:1 pkstemny(4 pont), 100 g sonka(3 pont), 2tk. margarin(2 pont), paradicsom(0 pont) - sszesen 9 pont kzben lehet enni:1 pohr joghurt+200 g bogys gymi(3 pont), 1 paprika(0 pont).Az egsz nap sszesen 27 pont.
Lnyeg: 113 kg felett: 28-35 pont 102-113 kg: 26-33 pont 90-102 kg: 24-31 pont 79-90 kg: 22-29 pont 68-79 kg: 20-27 pont kevesebb, mint 68 kg: 18-25 pont
A kvnt hats elrse rdekben mindig a megadott pontmennyisg fels harmadban kell maradni.
Megprblom az 1-2-3 S lnyegt sszefoglalni, de szerintem gy sem lesz rvid.Ez az n. "szemlyes hrom lps a siker fel".Az els, amit mr tegnap lertam, a ponthatrok s hogy megfelel mennyisg s minsg telekkel lehet a szervezetnek biztostani, amire szksge van. A msodik lps az alapot ad pontszmolgats, amihez 7 alapelv tartozik: 1. A napi pontmennyisgetklnfle telekre
osszd fel. 2. Az trendben legalbb 2 adag tejtermk legyen! 3. Legalbb 5 adag gymi/zldsg naponta 4. figyelj az adagok nagysgra! 5. korltozni kell az alkohol s dessgfogyasztst! 6. Naponta 6, de inkbb tbb pohr vizet kell inni 7. Fontos napi 20 perc mozgs 8. Fiataloknak naponta 6 pont fehrjebevitel
s vgl a harmadik lps egy kicsi nhiptnzis:foglkozni kell azzal, hogy mit s mennyit esznk.Mr ez a tudat is eredmnyhez vezet.
Oldal tetejre
| |