Miért lép fel a jojó-effektus? Kockázatos diéták.
Kockázatos diéták? Miért lép fel a jojóeffektus?
A táplálkozási szakemberek szerint a legtöbb túlsúlyos már túl van egy vagy akár több sikertelen fogyókúrás
kísérleten.
Miért van az, hogy csak nagyon kevés embernek sikerül tartósan fogynia?
Miért lesznek a molett testalkatúak gyakran még kövérebben a fogyókúra után, mint azelőtt?
Ahhoz, hogy megértsük ezt az ellentmondást, tisztában kell lenni azzal, hogy valójában mi történik testünkben, ha fogyunk.
Az emberi szervezet minden diétánál először a vizet és az izomszövetet kezdi leépíteni.
Ezért hamar könnyebbnek érezzük magunkat és testsúlyunk is csökkenni fog, de a zsírraktáraink megmaradnak.
A zsírtartalékot csak hosszabb távon lehet megtámadni.
Rövid ideig tartó fogyókúráknál - még ha jelentős testsúlycsökkenés következik is be -
a fogyókúrázók testzsírszázaléka paradox módon nő: tehát kövérebbek leszünk !
Ez vezet aztán a rettegett jojóeffektushoz:
A fogyókúra befejezése után pedig pont a jelentős túlsúllyal rendelkezőknél jönnek vissza gyorsan a leadott kilók,
sőt meg is haladhatják az eredeti testsúlyt.
A rettegett jelenség ellen csak úgy tudunk védekezni, ha hosszú távon megváltoztatjuk étkezi szokásainkat,
és rendszeresen sportolunk.
Természetesen az általunk kínált kezelések az elfoglalt, leterhelt hölgyek számára kiváló alternatívát kínálnak a test
Várjuk szeretettel kedves vendégeinket!
|