A zsír fontos tápanyag, azonban a hizlaló hormon a sertéssült zsírmolekuláit egyből a zsírsejtekbe küldi és
bezárja őke oda.
Ez nem történik meg, ha a tészta teljes kiőrlésű lisztből készül . Alacsony GLYX értéke békén hagyja az inzulint ,
és gondoskodik róla, hogy a zsírok az izomsejtekben energiává égjenek el.
Nem kell félni a zsíroktól,- szükségünk van rájuk, mint a vitaminokra.
Kipárnázzák idegeinket, a fiatal, sima bőr alkotóelemei, és az anyagcseréhez is nélkülözhetetlenek.
zsír nélkül nem képződnek hormonok és epesavak sem, melyek nélkülözhetetlenek az emésztéshez.
Zsírok szállítják az A, D,E , K vitamint a bélből a vérbe.
Ráadásul a zsír is lehet zsírégető. De csak a jó zsír.
Zsírcsapda:
mialatt az izmok eltűnnek, elharapóznak a zsírsejtek.
Tegyünk a földközi- tengeri népek étkezési szokásai szerint:
csak növényi olajokkal főzzünk!
forrás: www.karcsusitunk.hu
|