Wellness
Wellness
     
Elérhetőség

+36309765706

     
 
 
     
RSS
Tartalom
     
Fogyókúra receptek
Fogyókúra receptek : Fogyjun almával

Fogyjun almával

Almaszezon van. 5 nap alatt 3 kilót fogyhat.

 Friss, lédús, tele vitaminnal.

Ráadásul úgy fogyhat vele, hogy közben nem érez éhséget. Nem hiszi?! 
Próbálja ki!


5 nap plusz, 3 kiló mínusz Szánjon rá egymás után öt napot, legyen kitartó és következetes: 3 kilóval  kevesebbet fog mutatni a mérleg !

Reggelire
- 1 pohár joghurt 2 evőkanál ;kanál zabpehellyel, 10 dekányi 
   almakockával és 2 teáskanálnyi mazsolával (213 kcal), vagy


- egy nagyobb alma (reszelve) 4 evőkanálnyi ;kanálnyi túróval, 
  teáskanálnyi citromlével és fél teáskanálnyi mézzel. 
  Egyen hozzá két szelet magos toast-kenyeret (207 kcal).

Tízóraira, uzsonnára
- 10 dkg almakockát keverjen el 1 pohár sovány joghurttal (109 kcal), vagy
- 1 eőkanálnyi ;kanál finomra reszelt ementálit keverjen
el 4 dekányi túróval, és kenje egy piritósra (111 kcal), vagy

- rágcsáljon friss zöldséget – például sárgarépát, uborkát, karalábét, paradicsomot (ízlése szerint)

Ebéd és vacsora – „szabadonválasztott”!
                        Ajánljuk alábbi receptjeinket

                        Karalábés szelet
                        Hozzávalók: 10 dekányi sovány sertéshús, 15 dkg
                        karalábé, 1 teáskanál olaj, 1/2 dl zöldséglé, 2
                        teáskanál friss citromlé, só, bors, 1 evõkanál
                        petrezselyem és 15 dekányi héjában fõtt krumpli

 A karalábét pucolja meg és vágja vastagabb szeletekre.                                        Süsse meg teáskanálnyi olajban, majd öntse serpenyőbe a                zöldséglevet ízesítse sóval, borssal és citromlével,                                              majd fedõ alatt 7 percig párolja.                                                                      Szórjon rá evõkanálnyi petrezselymet.                                                                    A húst teflon serpenyõben süsse meg,  sózza, borsozza;                                     héjában fõtt krumplival tálalja.  (303 kcal)

                        Sült krumplipüré
                        Hozzávalók: 1 nagy krumpli, 1 alma, 2 teáskanál friss
                        citromlé, só, bors, szerecsendió, 1/2 teáskanálnyi
                        reszelt citromhéj, 1/2 teáskanálnyi vaj, néhány
                        fejessaláta levél, 1/2 édeskömény, 3 evõkanál joghurt,
                        teáskanálnyi reszelt parmezán, 1/2 teáskanálnyi
                        szárított saláta fûszerkeverék, 2 evõkanál ecet,só,bors

                        Kockázza fel a krumplit, és fõzze meg. Az almát pucolja
                        meg, vegye ki a magházát és vágja cikkekre. A
                        citromlevet öntse deci vízbe, és párolja meg benne az
                        almát. Az almát és a fõtt krumplit (kevés fõzõlével)
                        passzírozza össze. Sóval, borssal, szerecsendióval és
                        reszelt citromhéjjal ízesítse. A pürét tegye kisebb
                        kikent sütõformába, szórja meg reszelt parmezánnal, és
                        tegyen rá kevés vajat. 

                        Elõmelegített sütőben  (200 C°-on
                        15–20 percig süsse.
                        Közben készítse el a salátát. A fejessaláta-leveleket,
                        az édesköményt keverje össze, és öntse rá a joghurtból,
                        ecetbõl és salátafûszerekbõl készült dresszinget. Sóval,
                        borssal ízesítse.
                        (311 kcal)

Gombás hátszín
Hozzávalók: 10 dekányi marha hátszín, 2 szál újhagyma,                                        20 dkg sampinyon gomba, teáskanálnyi olaj, 3 dkg rizs

Az újhagymát meg a gombát karikázza fel, és teflon 
serpenyõben 1/2 teáskanálnyi olajon futtassa meg.    

Sózza borsozza. A gombát vegye ki a serpenyõbõl,                                           majd  tegyen bele újabb fél kanálnyi olajat, és süsse meg a húst .                           Sózza, borsozza.                                                                                           Öntse vissza a gombát, az egészet rotyogtassa össze.                                            Fõtt rizzsel tálalja. (329 kcal)

                     Almás répasaláta
                       Hozzávalók: 1/4 hagyma,1 gerezd fokhagyma,1 alma, 20 
                       dekányi répa, 1 teáskanál olaj, 1 1/2 dl zöldséglé, 1/2
                        teáskanál curry-por, és 1/4 teáskanálnyi reszelt
                        citromhéj, szerecsendió, 2–3 evõkanálnyi friss citromlé,
                        só, chili, evõkanálnyi aprított petrezselyem, 4 dekányi
                        rizs és 2 evõkanál joghurt

                        A hagymát és a fokhagymát aprítsa össze, az almát
                        kockázza, a répát pedig karikázza. Teflonserpenyõben
                        pirítsa meg a hagymákat fél teáskanálnyi olajon, adja
                        hozzá a répát és a curryt. Párolja össze. Tegye bele az
                        almát, rotyogtassa tovább. Pár perc múlva öntse föl a
                        zöldséglével, szórja bele a szerecsendiót és a reszelt
                        citromhéjat, ízesítsen utána citromlével, sóval és
                        chilivel, végül szórja meg a petrezselyemmel. Forralja
                        össze. Fõtt rizzsel tálalja.
                        (319 kcal)

                        Tepsis hal
                        Hozzávalók: 1 krumpli, 1 szál póré, 1 paradicsom, 1
                        teáskanálnyi olaj, só, bors, 1/4 teáskanálnyi kakukkfû,
                        15 dekányi tengeri halfilé

                        A megpucolt krumplit vágja hosszában ketté, és tegye
                        beolajozott alufóliára. Öntsön a tetejére nagyon kevés
                        olajat, majd tolja az elõmelegített sütõbe (200 C°).
                        Süsse 20 percig.


                        Közben a pórét szeletelje fel, és teáskanálnyi olajon
                        dinsztelje meg teflonserpenyõben.A paradicsomnak húzza
                        le a héját, kockázza fel, és adja a hagymához. Sóval,
                        borssal és köménymaggal ízesítse. Fedõ alatt rövid ideig
                        párolja. A halat sózza, borsozza, és tegye a zöldségre.
                        Fedõ alatt 8–10 percig párolja.
                        (300 kcal)

                        Sajtos almasaláta
                        Hozzávalók: 10 dekányi cikória, 1 répa, 1 alma, 1 szál
                        újhagyma, 3 dekányi ementáli sajt, 1 dl joghurt,
                        teáskanálnyi kecsöp, 1 evõkanál friss citromlé, 1
                        evõkanál aprított petrezselyem, só, chili, 1 szelet sós
                        pirítós

                        Aprítsa fel a hozzávalókat: a cikóriát, az almát, az
                        újhagymát és a sajtot. A répát reszelje le. Az egészet
                        keverje össze. Készítsen dresszinget a joghurtból a
                        kecsöpbõl, a citromlébõl és petrezselyembõl. Tegyen bele
                        sót, chilit, öntse a salátára. Egyen hozzá egy pirítóst.
                        (324 kcal)

                        Pulykás almasaláta
                        Hozzávalók: 10 dekányi füstölt pulykamell, 1 szál
                        halványító (angol) zeller, 1 alma, 1 újhagyma, decinyi
                        joghurt, 2–3 evõkanál friss citromlé, 2 teáskanálnyi
                        erõs mustár, 1 teáskanálnyi ecet, só és bors, 3–4
                        fejessaláta levél, és 1 szelet teljes kiõrlésû kenyér

                        A pulykamellet, a zellert, az almát és az újhagymát
                        aprítsa fel. Az egészet keverje össze. Készítsen
                        dresszinget a joghurtból, citromlébõl, a mustárból és a
                        teáskanálnyi ecetbõl. Ízesítse sóval, borssal. A húsos
                        keveréket rendezze a salátalevelekre, és öntse rá a
                        dresszinget.
                        (315 kcal)

                        Alma sajtkrémmel
                        Hozzávalók: 3 dekányi márványsajt, 2 dkg túró, 1 alma, 2
                        szelet magos kenyér

                        A sajtot törje össze villával, és keverje símára a
                        túróval. Vágja ki az alma magházát, majd karikázza fel.
                        Kenje meg a sajtkrémmel. Egyen hozzá 2 szelet kenyeret.
                        (326 kcal)

                        Szõlõs rizssaláta
                        Hozzávalók: 1 alma, 10 dekányi kékszõlõ, 1 narancs, 1/2
                        dl joghurt, 1 evõkanál friss citromlé, 1/2 teáskanálnyi
                        reszelt citromhéj, só, bors, 3 dekányi rizs

                        Az almát vágja cikkekre, a szõlõt vágja félbe és vegye
                        ki a magjait. A narancslevet, a joghurtot, a citromlét
                        és a citrom héját keverje össze. Tegyen bele sót, borsot
                        és szerecsendiót. Keverje össze az almával és a rizzsel.

                        (302 kcal)

                        Borsós saláta
                        Hozzávalók: 1 krumpli, 5 deka mélyhûtött zöldborsó, 1
                        alma, 1 csemegeuborka, 1 pohár joghurt, evõkanálnyi
                        tejföl, evõkanálnyi friss citromlé, só, bors

                        A héjában fõtt krumplit kockázza fel. A borsót sós
                        vízben fõzze 3 percig, majd csöpögtesse le. Az almát és
                        az uborkát aprítsa fel. Az egészet keverje össze.
                        Készítsen dresszinget joghurtból, tejfölbõl és
                        citromlébõl. Sózza, borsozza, és öntse a salátára.
                        (309 kcal) 


                        Egészséges, mert...
                        - a gyümölcssav csökkenti a vérben a húgysav szintjét,
                        ezzel pedig elejét veheti a gyulladásoknak, a reumának;


                        - szín- és aromaanyagai fokozzák az immunrendszer
                        mûködését, csökkentve a szív- és keringési betegségek,
                        illetve a rák kockázatát;


                        - pektinben gazdag, amely elveszi az étvágyat, javítja
                        az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet;


                        - már négy almával fedezheti a szervezet napi
                        C-vitaminigényét! Utóbbi segíti a zsírok lebontását. És
                        akkor ön fogyni kezd...

 

 

                  

 


                  
                  

 


                  

 

 

 

 

              

     
Cseréljünk Linket!

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 LinkPlacc

Keresned sem kell!

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?