Wellness
Wellness
     
Elrhetsg

+36309765706

     
 
 
     
RSS
Tartalom
     
Fogykra receptek
Fogykra receptek : Fogyjun almval

Fogyjun almval

Almaszezon van. 5 nap alatt 3 kilt fogyhat.

 Friss, lds, tele vitaminnal.

Radsul gy fogyhat vele, hogy kzben nem rez hsget. Nem hiszi?! 
Prblja ki!


5 nap plusz, 3 kil mnusz Sznjon r egyms utn t napot, legyen kitart s kvetkezetes: 3 kilval  kevesebbet fog mutatni a mrleg !

Reggelire
- 1 pohr joghurt 2 evkanl ;kanl zabpehellyel, 10 deknyi 
   almakockval s 2 teskanlnyi mazsolval (213 kcal), vagy


- egy nagyobb alma (reszelve) 4 evkanlnyi ;kanlnyi trval, 
  teskanlnyi citromlvel s fl teskanlnyi mzzel. 
  Egyen hozz kt szelet magos toast-kenyeret (207 kcal).

Tzraira, uzsonnra
- 10 dkg almakockt keverjen el 1 pohr sovny joghurttal (109 kcal), vagy
- 1 ekanlnyi ;kanl finomra reszelt ementlit keverjen
el 4 deknyi trval, s kenje egy piritsra (111 kcal), vagy

- rgcsljon friss zldsget – pldul srgarpt, uborkt, karalbt, paradicsomot (zlse szerint)

Ebd s vacsora – „szabadonvlasztott”!
                        Ajnljuk albbi receptjeinket

                        Karalbs szelet
                        Hozzvalk: 10 deknyi sovny sertshs, 15 dkg
                        karalb, 1 teskanl olaj, 1/2 dl zldsgl, 2
                        teskanl friss citroml, s, bors, 1 evõkanl
                        petrezselyem s 15 deknyi hjban fõtt krumpli

 A karalbt pucolja meg s vgja vastagabb szeletekre.                                        Ssse meg teskanlnyi olajban, majd ntse serpenybe a                zldsglevet zestse sval, borssal s citromlvel,                                              majd fedõ alatt 7 percig prolja.                                                                      Szrjon r evõkanlnyi petrezselymet.                                                                    A hst teflon serpenyõben ssse meg,  szza, borsozza;                                     hjban fõtt krumplival tlalja.  (303 kcal)

                        Slt krumplipr
                        Hozzvalk: 1 nagy krumpli, 1 alma, 2 teskanl friss
                        citroml, s, bors, szerecsendi, 1/2 teskanlnyi
                        reszelt citromhj, 1/2 teskanlnyi vaj, nhny
                        fejessalta levl, 1/2 deskmny, 3 evõkanl joghurt,
                        teskanlnyi reszelt parmezn, 1/2 teskanlnyi
                        szrtott salta fûszerkeverk, 2 evõkanl ecet,s,bors

                        Kockzza fel a krumplit, s fõzze meg. Az almt pucolja
                        meg, vegye ki a maghzt s vgja cikkekre. A
                        citromlevet ntse deci vzbe, s prolja meg benne az
                        almt. Az almt s a fõtt krumplit (kevs fõzõlvel)
                        passzrozza ssze. Sval, borssal, szerecsendival s
                        reszelt citromhjjal zestse. A prt tegye kisebb
                        kikent stõformba, szrja meg reszelt parmeznnal, s
                        tegyen r kevs vajat. 

                        Elõmelegtett stben  (200 C-on
                        15–20 percig ssse.
                        Kzben ksztse el a saltt. A fejessalta-leveleket,
                        az deskmnyt keverje ssze, s ntse r a joghurtbl,
                        ecetbõl s saltafûszerekbõl kszlt dresszinget. Sval,
                        borssal zestse.
                        (311 kcal)

Gombs htszn
Hozzvalk: 10 deknyi marha htszn, 2 szl jhagyma,                                        20 dkg sampinyon gomba, teskanlnyi olaj, 3 dkg rizs

Az jhagymt meg a gombt karikzza fel, s teflon 
serpenyõben 1/2 teskanlnyi olajon futtassa meg.    

Szza borsozza. A gombt vegye ki a serpenyõbõl,                                           majd  tegyen bele jabb fl kanlnyi olajat, s ssse meg a hst .                           Szza, borsozza.                                                                                           ntse vissza a gombt, az egszet rotyogtassa ssze.                                            Fõtt rizzsel tlalja. (329 kcal)

                     Alms rpasalta
                       Hozzvalk: 1/4 hagyma,1 gerezd fokhagyma,1 alma, 20 
                       deknyi rpa, 1 teskanl olaj, 1 1/2 dl zldsgl, 1/2
                        teskanl curry-por, s 1/4 teskanlnyi reszelt
                        citromhj, szerecsendi, 2–3 evõkanlnyi friss citroml,
                        s, chili, evõkanlnyi aprtott petrezselyem, 4 deknyi
                        rizs s 2 evõkanl joghurt

                        A hagymt s a fokhagymt aprtsa ssze, az almt
                        kockzza, a rpt pedig karikzza. Teflonserpenyõben
                        pirtsa meg a hagymkat fl teskanlnyi olajon, adja
                        hozz a rpt s a curryt. Prolja ssze. Tegye bele az
                        almt, rotyogtassa tovbb. Pr perc mlva ntse fl a
                        zldsglvel, szrja bele a szerecsendit s a reszelt
                        citromhjat, zestsen utna citromlvel, sval s
                        chilivel, vgl szrja meg a petrezselyemmel. Forralja
                        ssze. Fõtt rizzsel tlalja.
                        (319 kcal)

                        Tepsis hal
                        Hozzvalk: 1 krumpli, 1 szl pr, 1 paradicsom, 1
                        teskanlnyi olaj, s, bors, 1/4 teskanlnyi kakukkfû,
                        15 deknyi tengeri halfil

                        A megpucolt krumplit vgja hosszban kett, s tegye
                        beolajozott aluflira. ntsn a tetejre nagyon kevs
                        olajat, majd tolja az elõmelegtett stõbe (200 C).
                        Ssse 20 percig.


                        Kzben a prt szeletelje fel, s teskanlnyi olajon
                        dinsztelje meg teflonserpenyõben.A paradicsomnak hzza
                        le a hjt, kockzza fel, s adja a hagymhoz. Sval,
                        borssal s kmnymaggal zestse. Fedõ alatt rvid ideig
                        prolja. A halat szza, borsozza, s tegye a zldsgre.
                        Fedõ alatt 8–10 percig prolja.
                        (300 kcal)

                        Sajtos almasalta
                        Hozzvalk: 10 deknyi cikria, 1 rpa, 1 alma, 1 szl
                        jhagyma, 3 deknyi ementli sajt, 1 dl joghurt,
                        teskanlnyi kecsp, 1 evõkanl friss citroml, 1
                        evõkanl aprtott petrezselyem, s, chili, 1 szelet ss
                        pirts

                        Aprtsa fel a hozzvalkat: a cikrit, az almt, az
                        jhagymt s a sajtot. A rpt reszelje le. Az egszet
                        keverje ssze. Ksztsen dresszinget a joghurtbl a
                        kecspbõl, a citromlbõl s petrezselyembõl. Tegyen bele
                        st, chilit, ntse a saltra. Egyen hozz egy pirtst.
                        (324 kcal)

                        Pulyks almasalta
                        Hozzvalk: 10 deknyi fstlt pulykamell, 1 szl
                        halvnyt (angol) zeller, 1 alma, 1 jhagyma, decinyi
                        joghurt, 2–3 evõkanl friss citroml, 2 teskanlnyi
                        erõs mustr, 1 teskanlnyi ecet, s s bors, 3–4
                        fejessalta levl, s 1 szelet teljes kiõrlsû kenyr

                        A pulykamellet, a zellert, az almt s az jhagymt
                        aprtsa fel. Az egszet keverje ssze. Ksztsen
                        dresszinget a joghurtbl, citromlbõl, a mustrbl s a
                        teskanlnyi ecetbõl. zestse sval, borssal. A hsos
                        keverket rendezze a saltalevelekre, s ntse r a
                        dresszinget.
                        (315 kcal)

                        Alma sajtkrmmel
                        Hozzvalk: 3 deknyi mrvnysajt, 2 dkg tr, 1 alma, 2
                        szelet magos kenyr

                        A sajtot trje ssze villval, s keverje smra a
                        trval. Vgja ki az alma maghzt, majd karikzza fel.
                        Kenje meg a sajtkrmmel. Egyen hozz 2 szelet kenyeret.
                        (326 kcal)

                        Szõlõs rizssalta
                        Hozzvalk: 1 alma, 10 deknyi kkszõlõ, 1 narancs, 1/2
                        dl joghurt, 1 evõkanl friss citroml, 1/2 teskanlnyi
                        reszelt citromhj, s, bors, 3 deknyi rizs

                        Az almt vgja cikkekre, a szõlõt vgja flbe s vegye
                        ki a magjait. A narancslevet, a joghurtot, a citromlt
                        s a citrom hjt keverje ssze. Tegyen bele st, borsot
                        s szerecsendit. Keverje ssze az almval s a rizzsel.

                        (302 kcal)

                        Borss salta
                        Hozzvalk: 1 krumpli, 5 deka mlyhûttt zldbors, 1
                        alma, 1 csemegeuborka, 1 pohr joghurt, evõkanlnyi
                        tejfl, evõkanlnyi friss citroml, s, bors

                        A hjban fõtt krumplit kockzza fel. A borst ss
                        vzben fõzze 3 percig, majd cspgtesse le. Az almt s
                        az uborkt aprtsa fel. Az egszet keverje ssze.
                        Ksztsen dresszinget joghurtbl, tejflbõl s
                        citromlbõl. Szza, borsozza, s ntse a saltra.
                        (309 kcal) 


                        Egszsges, mert...
                        - a gymlcssav cskkenti a vrben a hgysav szintjt,
                        ezzel pedig elejt veheti a gyulladsoknak, a reumnak;


                        - szn- s aromaanyagai fokozzk az immunrendszer
                        mûkdst, cskkentve a szv- s keringsi betegsgek,
                        illetve a rk kockzatt;


                        - pektinben gazdag, amely elveszi az tvgyat, javtja
                        az emsztst, cskkenti a koleszterinszintet;


                        - mr ngy almval fedezheti a szervezet napi
                        C-vitaminignyt! Utbbi segti a zsrok lebontst. s
                        akkor n fogyni kezd...

 

 

                  

 


                  
                  

 


                  

 

 

 

 

              

     
Cserljnk Linket!

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 LinkPlacc

Keresned sem kell!

     
Hrlevl
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
     
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!