|
Fogyjun almával
Almaszezon van. 5 nap alatt 3 kilót fogyhat.
Friss, lédús, tele vitaminnal.
Ráadásul úgy fogyhat vele, hogy közben nem érez éhséget. Nem hiszi?! Próbálja ki!
5 nap plusz, 3 kiló mínusz Szánjon rá egymás után öt napot, legyen kitartó és következetes: 3 kilóval kevesebbet fog mutatni a mérleg !
Reggelire - 1 pohár joghurt 2 evőkanál ;kanál zabpehellyel, 10 dekányi almakockával és 2 teáskanálnyi mazsolával (213 kcal), vagy
- egy nagyobb alma (reszelve) 4 evőkanálnyi ;kanálnyi túróval, teáskanálnyi citromlével és fél teáskanálnyi mézzel. Egyen hozzá két szelet magos toast-kenyeret (207 kcal).
Tízóraira, uzsonnára - 10 dkg almakockát keverjen el 1 pohár sovány joghurttal (109 kcal), vagy - 1 eőkanálnyi ;kanál finomra reszelt ementálit keverjen el 4 dekányi túróval, és kenje egy piritósra (111 kcal), vagy
- rágcsáljon friss zöldséget – például sárgarépát, uborkát, karalábét, paradicsomot (ízlése szerint)
Ebéd és vacsora – „szabadonválasztott”! Ajánljuk alábbi receptjeinket
Karalábés szelet Hozzávalók: 10 dekányi sovány sertéshús, 15 dkg karalábé, 1 teáskanál olaj, 1/2 dl zöldséglé, 2 teáskanál friss citromlé, só, bors, 1 evõkanál petrezselyem és 15 dekányi héjában fõtt krumpli
A karalábét pucolja meg és vágja vastagabb szeletekre. Süsse meg teáskanálnyi olajban, majd öntse serpenyőbe a zöldséglevet ízesítse sóval, borssal és citromlével, majd fedõ alatt 7 percig párolja. Szórjon rá evõkanálnyi petrezselymet. A húst teflon serpenyõben süsse meg, sózza, borsozza; héjában fõtt krumplival tálalja. (303 kcal)
Sült krumplipüré Hozzávalók: 1 nagy krumpli, 1 alma, 2 teáskanál friss citromlé, só, bors, szerecsendió, 1/2 teáskanálnyi reszelt citromhéj, 1/2 teáskanálnyi vaj, néhány fejessaláta levél, 1/2 édeskömény, 3 evõkanál joghurt, teáskanálnyi reszelt parmezán, 1/2 teáskanálnyi szárított saláta fûszerkeverék, 2 evõkanál ecet,só,bors
Kockázza fel a krumplit, és fõzze meg. Az almát pucolja meg, vegye ki a magházát és vágja cikkekre. A citromlevet öntse deci vízbe, és párolja meg benne az almát. Az almát és a fõtt krumplit (kevés fõzõlével) passzírozza össze. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítse. A pürét tegye kisebb kikent sütõformába, szórja meg reszelt parmezánnal, és tegyen rá kevés vajat.
Elõmelegített sütőben (200 C°-on 15–20 percig süsse. Közben készítse el a salátát. A fejessaláta-leveleket, az édesköményt keverje össze, és öntse rá a joghurtból, ecetbõl és salátafûszerekbõl készült dresszinget. Sóval, borssal ízesítse. (311 kcal)
Gombás hátszín Hozzávalók: 10 dekányi marha hátszín, 2 szál újhagyma, 20 dkg sampinyon gomba, teáskanálnyi olaj, 3 dkg rizs
Az újhagymát meg a gombát karikázza fel, és teflon serpenyõben 1/2 teáskanálnyi olajon futtassa meg.
Sózza borsozza. A gombát vegye ki a serpenyõbõl, majd tegyen bele újabb fél kanálnyi olajat, és süsse meg a húst . Sózza, borsozza. Öntse vissza a gombát, az egészet rotyogtassa össze. Fõtt rizzsel tálalja. (329 kcal)
Almás répasaláta Hozzávalók: 1/4 hagyma,1 gerezd fokhagyma,1 alma, 20 dekányi répa, 1 teáskanál olaj, 1 1/2 dl zöldséglé, 1/2 teáskanál curry-por, és 1/4 teáskanálnyi reszelt citromhéj, szerecsendió, 2–3 evõkanálnyi friss citromlé, só, chili, evõkanálnyi aprított petrezselyem, 4 dekányi rizs és 2 evõkanál joghurt
A hagymát és a fokhagymát aprítsa össze, az almát kockázza, a répát pedig karikázza. Teflonserpenyõben pirítsa meg a hagymákat fél teáskanálnyi olajon, adja hozzá a répát és a curryt. Párolja össze. Tegye bele az almát, rotyogtassa tovább. Pár perc múlva öntse föl a zöldséglével, szórja bele a szerecsendiót és a reszelt citromhéjat, ízesítsen utána citromlével, sóval és chilivel, végül szórja meg a petrezselyemmel. Forralja össze. Fõtt rizzsel tálalja. (319 kcal)
Tepsis hal Hozzávalók: 1 krumpli, 1 szál póré, 1 paradicsom, 1 teáskanálnyi olaj, só, bors, 1/4 teáskanálnyi kakukkfû, 15 dekányi tengeri halfilé
A megpucolt krumplit vágja hosszában ketté, és tegye beolajozott alufóliára. Öntsön a tetejére nagyon kevés olajat, majd tolja az elõmelegített sütõbe (200 C°). Süsse 20 percig.
Közben a pórét szeletelje fel, és teáskanálnyi olajon dinsztelje meg teflonserpenyõben.A paradicsomnak húzza le a héját, kockázza fel, és adja a hagymához. Sóval, borssal és köménymaggal ízesítse. Fedõ alatt rövid ideig párolja. A halat sózza, borsozza, és tegye a zöldségre. Fedõ alatt 8–10 percig párolja. (300 kcal)
Sajtos almasaláta Hozzávalók: 10 dekányi cikória, 1 répa, 1 alma, 1 szál újhagyma, 3 dekányi ementáli sajt, 1 dl joghurt, teáskanálnyi kecsöp, 1 evõkanál friss citromlé, 1 evõkanál aprított petrezselyem, só, chili, 1 szelet sós pirítós
Aprítsa fel a hozzávalókat: a cikóriát, az almát, az újhagymát és a sajtot. A répát reszelje le. Az egészet keverje össze. Készítsen dresszinget a joghurtból a kecsöpbõl, a citromlébõl és petrezselyembõl. Tegyen bele sót, chilit, öntse a salátára. Egyen hozzá egy pirítóst. (324 kcal)
Pulykás almasaláta Hozzávalók: 10 dekányi füstölt pulykamell, 1 szál halványító (angol) zeller, 1 alma, 1 újhagyma, decinyi joghurt, 2–3 evõkanál friss citromlé, 2 teáskanálnyi erõs mustár, 1 teáskanálnyi ecet, só és bors, 3–4 fejessaláta levél, és 1 szelet teljes kiõrlésû kenyér
A pulykamellet, a zellert, az almát és az újhagymát aprítsa fel. Az egészet keverje össze. Készítsen dresszinget a joghurtból, citromlébõl, a mustárból és a teáskanálnyi ecetbõl. Ízesítse sóval, borssal. A húsos keveréket rendezze a salátalevelekre, és öntse rá a dresszinget. (315 kcal)
Alma sajtkrémmel Hozzávalók: 3 dekányi márványsajt, 2 dkg túró, 1 alma, 2 szelet magos kenyér
A sajtot törje össze villával, és keverje símára a túróval. Vágja ki az alma magházát, majd karikázza fel. Kenje meg a sajtkrémmel. Egyen hozzá 2 szelet kenyeret. (326 kcal)
Szõlõs rizssaláta Hozzávalók: 1 alma, 10 dekányi kékszõlõ, 1 narancs, 1/2 dl joghurt, 1 evõkanál friss citromlé, 1/2 teáskanálnyi reszelt citromhéj, só, bors, 3 dekányi rizs
Az almát vágja cikkekre, a szõlõt vágja félbe és vegye ki a magjait. A narancslevet, a joghurtot, a citromlét és a citrom héját keverje össze. Tegyen bele sót, borsot és szerecsendiót. Keverje össze az almával és a rizzsel.
(302 kcal)
Borsós saláta Hozzávalók: 1 krumpli, 5 deka mélyhûtött zöldborsó, 1 alma, 1 csemegeuborka, 1 pohár joghurt, evõkanálnyi tejföl, evõkanálnyi friss citromlé, só, bors
A héjában fõtt krumplit kockázza fel. A borsót sós vízben fõzze 3 percig, majd csöpögtesse le. Az almát és az uborkát aprítsa fel. Az egészet keverje össze. Készítsen dresszinget joghurtból, tejfölbõl és citromlébõl. Sózza, borsozza, és öntse a salátára. (309 kcal)
Egészséges, mert... - a gyümölcssav csökkenti a vérben a húgysav szintjét, ezzel pedig elejét veheti a gyulladásoknak, a reumának;
- szín- és aromaanyagai fokozzák az immunrendszer mûködését, csökkentve a szív- és keringési betegségek, illetve a rák kockázatát;
- pektinben gazdag, amely elveszi az étvágyat, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet;
- már négy almával fedezheti a szervezet napi C-vitaminigényét! Utóbbi segíti a zsírok lebontását. És akkor ön fogyni kezd...
| |