|
Fogyjun almval
Almaszezon van. 5 nap alatt 3 kilt fogyhat.
Friss, lds, tele vitaminnal.
Radsul gy fogyhat vele, hogy kzben nem rez hsget. Nem hiszi?! Prblja ki!
5 nap plusz, 3 kil mnusz Sznjon r egyms utn t napot, legyen kitart s kvetkezetes: 3 kilval kevesebbet fog mutatni a mrleg !
Reggelire - 1 pohr joghurt 2 evkanl ;kanl zabpehellyel, 10 deknyi almakockval s 2 teskanlnyi mazsolval (213 kcal), vagy
- egy nagyobb alma (reszelve) 4 evkanlnyi ;kanlnyi trval, teskanlnyi citromlvel s fl teskanlnyi mzzel. Egyen hozz kt szelet magos toast-kenyeret (207 kcal).
Tzraira, uzsonnra - 10 dkg almakockt keverjen el 1 pohr sovny joghurttal (109 kcal), vagy - 1 ekanlnyi ;kanl finomra reszelt ementlit keverjen el 4 deknyi trval, s kenje egy piritsra (111 kcal), vagy
- rgcsljon friss zldsget – pldul srgarpt, uborkt, karalbt, paradicsomot (zlse szerint)
Ebd s vacsora – „szabadonvlasztott”! Ajnljuk albbi receptjeinket
Karalbs szelet Hozzvalk: 10 deknyi sovny sertshs, 15 dkg karalb, 1 teskanl olaj, 1/2 dl zldsgl, 2 teskanl friss citroml, s, bors, 1 evõkanl petrezselyem s 15 deknyi hjban fõtt krumpli
A karalbt pucolja meg s vgja vastagabb szeletekre. Ssse meg teskanlnyi olajban, majd ntse serpenybe a zldsglevet zestse sval, borssal s citromlvel, majd fedõ alatt 7 percig prolja. Szrjon r evõkanlnyi petrezselymet. A hst teflon serpenyõben ssse meg, szza, borsozza; hjban fõtt krumplival tlalja. (303 kcal)
Slt krumplipr Hozzvalk: 1 nagy krumpli, 1 alma, 2 teskanl friss citroml, s, bors, szerecsendi, 1/2 teskanlnyi reszelt citromhj, 1/2 teskanlnyi vaj, nhny fejessalta levl, 1/2 deskmny, 3 evõkanl joghurt, teskanlnyi reszelt parmezn, 1/2 teskanlnyi szrtott salta fûszerkeverk, 2 evõkanl ecet,s,bors
Kockzza fel a krumplit, s fõzze meg. Az almt pucolja meg, vegye ki a maghzt s vgja cikkekre. A citromlevet ntse deci vzbe, s prolja meg benne az almt. Az almt s a fõtt krumplit (kevs fõzõlvel) passzrozza ssze. Sval, borssal, szerecsendival s reszelt citromhjjal zestse. A prt tegye kisebb kikent stõformba, szrja meg reszelt parmeznnal, s tegyen r kevs vajat.
Elõmelegtett stben (200 C-on 15–20 percig ssse. Kzben ksztse el a saltt. A fejessalta-leveleket, az deskmnyt keverje ssze, s ntse r a joghurtbl, ecetbõl s saltafûszerekbõl kszlt dresszinget. Sval, borssal zestse. (311 kcal)
Gombs htszn Hozzvalk: 10 deknyi marha htszn, 2 szl jhagyma, 20 dkg sampinyon gomba, teskanlnyi olaj, 3 dkg rizs
Az jhagymt meg a gombt karikzza fel, s teflon serpenyõben 1/2 teskanlnyi olajon futtassa meg.
Szza borsozza. A gombt vegye ki a serpenyõbõl, majd tegyen bele jabb fl kanlnyi olajat, s ssse meg a hst . Szza, borsozza. ntse vissza a gombt, az egszet rotyogtassa ssze. Fõtt rizzsel tlalja. (329 kcal)
Alms rpasalta Hozzvalk: 1/4 hagyma,1 gerezd fokhagyma,1 alma, 20 deknyi rpa, 1 teskanl olaj, 1 1/2 dl zldsgl, 1/2 teskanl curry-por, s 1/4 teskanlnyi reszelt citromhj, szerecsendi, 2–3 evõkanlnyi friss citroml, s, chili, evõkanlnyi aprtott petrezselyem, 4 deknyi rizs s 2 evõkanl joghurt
A hagymt s a fokhagymt aprtsa ssze, az almt kockzza, a rpt pedig karikzza. Teflonserpenyõben pirtsa meg a hagymkat fl teskanlnyi olajon, adja hozz a rpt s a curryt. Prolja ssze. Tegye bele az almt, rotyogtassa tovbb. Pr perc mlva ntse fl a zldsglvel, szrja bele a szerecsendit s a reszelt citromhjat, zestsen utna citromlvel, sval s chilivel, vgl szrja meg a petrezselyemmel. Forralja ssze. Fõtt rizzsel tlalja. (319 kcal)
Tepsis hal Hozzvalk: 1 krumpli, 1 szl pr, 1 paradicsom, 1 teskanlnyi olaj, s, bors, 1/4 teskanlnyi kakukkfû, 15 deknyi tengeri halfil
A megpucolt krumplit vgja hosszban kett, s tegye beolajozott aluflira. ntsn a tetejre nagyon kevs olajat, majd tolja az elõmelegtett stõbe (200 C). Ssse 20 percig.
Kzben a prt szeletelje fel, s teskanlnyi olajon dinsztelje meg teflonserpenyõben.A paradicsomnak hzza le a hjt, kockzza fel, s adja a hagymhoz. Sval, borssal s kmnymaggal zestse. Fedõ alatt rvid ideig prolja. A halat szza, borsozza, s tegye a zldsgre. Fedõ alatt 8–10 percig prolja. (300 kcal)
Sajtos almasalta Hozzvalk: 10 deknyi cikria, 1 rpa, 1 alma, 1 szl jhagyma, 3 deknyi ementli sajt, 1 dl joghurt, teskanlnyi kecsp, 1 evõkanl friss citroml, 1 evõkanl aprtott petrezselyem, s, chili, 1 szelet ss pirts
Aprtsa fel a hozzvalkat: a cikrit, az almt, az jhagymt s a sajtot. A rpt reszelje le. Az egszet keverje ssze. Ksztsen dresszinget a joghurtbl a kecspbõl, a citromlbõl s petrezselyembõl. Tegyen bele st, chilit, ntse a saltra. Egyen hozz egy pirtst. (324 kcal)
Pulyks almasalta Hozzvalk: 10 deknyi fstlt pulykamell, 1 szl halvnyt (angol) zeller, 1 alma, 1 jhagyma, decinyi joghurt, 2–3 evõkanl friss citroml, 2 teskanlnyi erõs mustr, 1 teskanlnyi ecet, s s bors, 3–4 fejessalta levl, s 1 szelet teljes kiõrlsû kenyr
A pulykamellet, a zellert, az almt s az jhagymt aprtsa fel. Az egszet keverje ssze. Ksztsen dresszinget a joghurtbl, citromlbõl, a mustrbl s a teskanlnyi ecetbõl. zestse sval, borssal. A hsos keverket rendezze a saltalevelekre, s ntse r a dresszinget. (315 kcal)
Alma sajtkrmmel Hozzvalk: 3 deknyi mrvnysajt, 2 dkg tr, 1 alma, 2 szelet magos kenyr
A sajtot trje ssze villval, s keverje smra a trval. Vgja ki az alma maghzt, majd karikzza fel. Kenje meg a sajtkrmmel. Egyen hozz 2 szelet kenyeret. (326 kcal)
Szõlõs rizssalta Hozzvalk: 1 alma, 10 deknyi kkszõlõ, 1 narancs, 1/2 dl joghurt, 1 evõkanl friss citroml, 1/2 teskanlnyi reszelt citromhj, s, bors, 3 deknyi rizs
Az almt vgja cikkekre, a szõlõt vgja flbe s vegye ki a magjait. A narancslevet, a joghurtot, a citromlt s a citrom hjt keverje ssze. Tegyen bele st, borsot s szerecsendit. Keverje ssze az almval s a rizzsel.
(302 kcal)
Borss salta Hozzvalk: 1 krumpli, 5 deka mlyhûttt zldbors, 1 alma, 1 csemegeuborka, 1 pohr joghurt, evõkanlnyi tejfl, evõkanlnyi friss citroml, s, bors
A hjban fõtt krumplit kockzza fel. A borst ss vzben fõzze 3 percig, majd cspgtesse le. Az almt s az uborkt aprtsa fel. Az egszet keverje ssze. Ksztsen dresszinget joghurtbl, tejflbõl s citromlbõl. Szza, borsozza, s ntse a saltra. (309 kcal)
Egszsges, mert... - a gymlcssav cskkenti a vrben a hgysav szintjt, ezzel pedig elejt veheti a gyulladsoknak, a reumnak;
- szn- s aromaanyagai fokozzk az immunrendszer mûkdst, cskkentve a szv- s keringsi betegsgek, illetve a rk kockzatt;
- pektinben gazdag, amely elveszi az tvgyat, javtja az emsztst, cskkenti a koleszterinszintet;
- mr ngy almval fedezheti a szervezet napi C-vitaminignyt! Utbbi segti a zsrok lebontst. s akkor n fogyni kezd...
| |