Wellness
Wellness
     
Elérhetőség

     
Linkek
     

Fogyókúrázók Csapata

Hozd létre a saját névjegyed

     
Cellulitisz nélkül...
Cellulitisz nélkül... : Az okok

Az okok

Oka az ösztrogén jelenléte, így annál is kialakulhat, aki nagyon vékony, de többnyire a nõiesebb típusokat sújtja. A belsõ okokhoz tartozik az öröklõdés, az anyagcsere- és a hormonzavar, továbbá az öregedés.


A cellulit a bõr irha rétegében és az aljában alakul ki. Ez az igen gyakori elváltozás már nagyon fiatal korban is megjelenhet a combon, a karon és a hason a bõraljában lévõ zsírszövet fokozott lerakódása miatt.  Külsõ okok is befolyásolják, ilyen a mozgáshiány, a helytelen táplálkozás, a sok édesség, a zsíros ételek, a füstölt élelmiszerek, a kóla, a kávé és az alkohol túlzott fogyasztása. A szív, a keringésjavító és a hormon tartalmú gyógyszerek szedése, továbbá a kevés folyadék bevitel is hozzájárulhat a kialakulásához. Azokon a területeken, ahol cellulit található, rossz a bõr szöveteinek vér- és nyirokkeringése, ezáltal lassabb az anyagcseréje. Férfiaknál ritkán alakul ki, ennek oka a kötõszöveti rostok, a kollagén és az elasztén hálózatos szerkezetében keresendõ. Amíg a nõké téglalap, addig a férfiaké trapéz alakú, ami feszesebb kötést biztosít, így nagyobb ellenállásra képes. A zsírszövetben és a kötõszöveti rostokon, illetve között lerakódott salakanyagok a környezõ szövetekbõl magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb csomagocskákat alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, és a salakanyag csomagok egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét. Ez a jelenség ahhoz hasonló, mint amikor a gumimatrac levegõcellái sorra felszakadnak, és az egyenletes felület helyett egyre több területen egybefüggõ kidudorodások keletkeznek. Amikor az elváltozás fájdalmas és gyulladt cellulitisznek nevezzük, ami már betegség.

Kozmetika - Tippek és tanácsok

A kezelések célja
Van olyan teszt, mely megmutatja a bõr hõmérsékletét, Ez egy lázmérõhöz hasonlító eszköz, mely elszínezõdéssel jelzi, hol lassabb a keringés, ott ugyanis hidegebb a bõrfelszín. A cellulit jól kezelhetõ, eleinte alig látszik, azonban ha elhanyagolják, csúnya elváltozásokat okoz, ezért idõben el kell kezdeni az ellene való küzdelmet, és nem szabad abbahagyni, mert újra visszajön. A cellulit kezelésnél a vér-, nyirok- és anyagcserét fokozzuk, ezáltal megszüntetjük a folyadékpangást. A cellulit zsírfelhalmozódással is jár az adott területen, ezért fontos a zsír bontása, és a bomlástermékek elszállítása. Ez természetes jód tartalmú anyagok hatására következik be, ilyen a barna alga. Akkor lehet igazán jó eredményt elérni, ha a vendég otthon is folytatja a kezelést. Egy héten legalább háromszor, de lehet, hogy ötször-hatszor is el kell jönnie a kozmetikai szalonba, ez mindig az alkalmazott kezeléstõl függ. Mivel otthon is szükséges az ápolás folytatása, — és nemcsak a kúra alatt, hanem utána is — ez egy életformává kell, hogy váljon.

A kezelések menete
Elõször nagyon erõsen leradírozzuk, ezzel megtisztítjuk és megszabadítjuk az elhalt szarurétegtõl a bõrt, így könnyebben be tudjuk majd a hatóanyagokat juttatni. Néhány cég AHA savat is tesz a peeling-jébe, vagyis a mechanikai és a kémiai radírozást egyesíti. Kissé kellemetlen is lehet, mert nagyon erõs keringésfokozó, utána visszük fel a hatóanyagot, ami lehet ampulla, ebben található a legnagyobb koncentrációban a hatóanyag, és krémmel, vagy géllel masszírozunk. Ezek mind anyagcsere fokozók, de olyan kötõszöveti anyagokat is tartalmaznak, amelyek a zsírt is megbontják. A hatóanyagok bejuttatásához nyirokmasszázst végez a kozmetikus. Ezek a vérbõséget okozó, keringést és anyagcserét fokozó anyagok bekerülnek a vér- és a nyirokáramlatba, majd a vesén keresztül távoznak a salakanyagokkal és a feloldott zsírszövettel együtt a szervezetbõl. Egy kezelés negyven perctõl akár másfél óráig is eltarthat. Egy alapkúra tíz alkalomból áll. Majd fenntartó kúraként javasoljuk a heti egy alkalmat, aztán két hetente, végül havonta egyszer, de ne hagyja a vendég abba teljesen, mert újra visszajön a cellulit.

 

Kozmetika - Tippek és tanácsok

A kezelések fajtái
Léteznek meleg és hideg kezelések. Ha valakinek magas a vérnyomása, vesebeteg, vagy visszeres a lába nem szabad melegbe csomagolni. Ilyen esetben a keringésfokozók mellé olyan hûtõanyagokat is tesznek, mint a mentol, a kámfor, vagy az árnika. Ebbe áztatják a fáslit, amibe betekerik a vendéget, mert a fásli nyomást gyakorol a cellulitos helyekre, és ez is segít a keringés fokozásában. Léteznek fásliból készült ruhák, amiket a combokra, a karokra és a hasra lehet felhúzni. Elõször nagyon hideget érez a vendég, de mégsem fázik, mert az aromák miatt beindul a fokozott keringés. A kezelésnek van egy kellemes mellékhatása, ugyanis amíg a meleg ellazítja az izmokat, addig a hideg nagyon jól feszesít. Egy tízes kúránál az is elképzelhetõ, hogy váltakoznak a meleg és hideg kezelések, ezt mindig személyre szólóan kell felállítani. Hideg kezelésnél soha nem használunk gépet, a masszázs és a fáslizás után izotermikus takaróba tesszük e vendéget, a meleg kezelésnél ezen kívül hõtakaróba is becsavarjuk. Olyan is létezik, amikor parafinban van az alga és az iszap, ezt kenjük fel és utána a már elõbb leírt módon csomagoljuk be a vendéget. A negyedik kezelés egy holttengeri iszappal történik, amiben melegítõ anyag is van, ilyenkor nincs szükség hõtakaróra. A kezelések között a vendégnek mindennap kell otthon használnia a dörzskefét, vagy a lufa szivacsot és a keringésfokozó krémet, vagy a gélt.

Szöveg: Paulik Katalin
Fotó: Varga Zoltán
Szakértõ: Janicsek Magdi

     

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 

 LinkPlacc

Keresned sem kell!

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |